Най-новото пространство за култура Прим Арт Център разгръща потенциала си

Аристократичната къща на крачка от Морската градина ще бъде сцена на заключителните събития от Порт Прим Арт Фест 2019

 

През есента на 2018 година специално за заключителната изложба от второто издание на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест врати отвори най-новото място за култура в морски Бургас – Прим Арт Център. Старинната къща е разположена на ул. „Княз Ал. Батенберг“ 12 на крачка от „Приморски парк“ и носи духа на аристократичен Бургас през времето. После – домът отново е затворен – за внимателна реновация с оглед прецизно съхранение на автентичната атмосфера – от кованите порти, до витражите и лъвската чешма в двора.

 

Днес, Прим Арт Център вече е готов да приеме нови събития и гости – от изложби и коктейли, през филмови прожекции и бутикови концерти, до алтернативни бизнес форуми, обучения и арт формати. Налични са разнообразно техническо оборудване на високо ниво, както и възможност за разнообразен кетъринг. 

 

В края на август, Прим Арт Център ще се преобрази в пространство за създаване на изкуство и ще приюти мастър клас от XIV Международна лятна академия на изкуствата с директор Петя Великова. Месец по-късно ще се превърне в изложбена зала за заключителното събитие от 20-ия пленер на Дарик радио в Бургас.

 

На 5 октомври автентичната бургаска къща отново ще влезе в амплоато на галерия, за финалната изложба от фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Пространствата ѝ ще с изпълнят с творбите на Женя Адамова, Емануела Ковач, Румен Читов, Даниел Мирчев и творческият директор на ППАФ Стефан Божков. Изложбата с вход свободен ще може да бъде видяна до 14 октомври включително.

 

Прим Арт Център започна своята нова история като част от фестивал Порт Прим Арт Фест. Освен изящна локация за културния форум с организатор Гранд Хотел и СПА Приморец, старинната бургаска къща е на разположение за различни събития. Аристократичната сграда е нов тип алтернативно пространство в Бургас – съхранило патината и историите на времето и готово да попълни пространствата си с нови ценни събития.

 

За повече информация относно Прим Арт Център:

+359 877 850 001 | info@portprim.bg