Най-добрите млади bg брейкъри ще премерят сили в Бургас този петък

Второто издание на Националния брейк денс турнир в Бургас обещава да взриви този петък, 30 март, от 19.00 часа, сцената в Културен дом на Нефтохимика.

Осем отбора от 5 до 8 деца, на възраст до 16 години, от градовете София, Перник, Монтана, Разград и Бургас ще дадат всичко от себе си, за да спечелят титлата на турнира. Изпълненията им ще бъдат оценявани от световноизвестните съдии Bboy Nasso (Bayazid Nacim) от Франция, Bgirl Dora (Dora Aitner) от Унгария и Bboy EF One (Петър Костовски) от България. Водещ на събитието ще е небезизвестният Миро Марков  (а.к.а. Jose), a DJ – Стефан Колев (а.к.а. Skill). Специални гости на събитието ще са popping crew „Real Trollz“ – три момчета, трима попъри, които обичат да импровизират, да танцуват и да създават добро настроение у публиката.

Турнирът се организира от Община Бургас, Младежки културен център – Бургас, брейк клуб „Black Style“ и инициативата „Бургас харесва младите“, с подкрепата на радио „MIXX“, радио 1, радио „Power FM“, БНР, общинско радио „Гласът на Бургас“, телевизия RN – Канал 0, радио „Мая“ и вестник „Компас“.

Билети за брейк турнира се продават на касите в НХК от 25 март 2019 г., цена – 3 лева.

*“BATTLE TIME“ е състезание, насочено към развитието на брейк денс културата в България, давайки възможност за изява на деца/групи на възраст до 16-годишна възраст.