Най-добрите в подводния риболов спорят за купа „Генчо Павлов“

Индивидуалният турнир, който е кръг от надпреварата за купа „България 2019“, ще се проведе на 24 август /събота/ в акваторията на гр. Приморско от н. Маслен нос до  тетраподите на пристанище Китен. Изключват се пристанищата и плажовете.

Състезанието се организира от КПР “Черноморец“ Бургас. Главен съдия на състезанието ще е Мишо Денев. Турнирът е 8-ми кръг от надпреварата за купа „България” -2019 г.

Риболова, които ще определи победителите в турнира  ще продължи 5 часа в един състезателен ден или турнира ще се счита за валиден за купа „България“, ако протече минимум в 2/3 или равно на 3 часа и 20 минути от времето си.

По екологични съображения, и предвид намаляващата популация на някои видове риби в Черно море, е в сила забрана за улов на змиорки, акулови, есетрови и плоскодънни риби по време на състезанията.

За други видове риби са в сила следните ограничения за брой екземпляри:

  • Морска врана   – 10 броя
  • Спаридови – 5 броя
  • Минокоп – 1 брой
  • Морска лястовица – 1 брой

Право на участие имат всички състезатели от всички клубове или дружества, редовни членове на българска федерация по подводни спортове. Състезатели под 16 годишна възраст не се допускат за участие в турнира. Състезатели на възраст от 16 до 18 години се допускат след представяне на писмено съгласие, подписано от родителите и заверено от нотариус. Състезателите трябва да представят документ за периодичен годишен медицински преглед и разчетена електрокардиограма.

Желаещите да участват, трябва да се явят 24.08.2019г./събота/ в  09.00 часа на пристанището на гр. Приморско. Тук ще се извърши и предсъстезателен медицински преглед, очаква се старта да бъде даден около 11 часа.