Над 24 000 бургаски ученици влязоха в класните стаи

2050 първолаци влязоха в 92 модерно оборудвани учебни помещения

Повече от 24 000 бургаски ученици от 1-ви до 12-ти клас влязоха в класните стаи в първия учебен ден днес или с 200 деца повече от миналата година. От тях има такива, които са родом от други градове в областта и страната, но са избрали да учат в Бургас, а има и деца, които са се завърнали със семействата си от чужбина.

Общо 2050 са първокласниците, които прекрачиха днес училищния праг за първи път. Те бяха посрещнати в 92 обновени и модерно оборудвани класни стаи в 33 училища на територията на цялата община. Учебните помещения са ремонтирани през лятото в продължение на проекта „Първокласно начало“.

Тази година всяка класна стая от проекта беше оборудвана с най-новите технологични средства, използвани в сферата на образованието – модерен интерактивен панел с вграден компютър.

Обновените стаи са обзаведени още със специални антибактериални настилки на пода, с нови индивидуални чинове, ново лед осветление, бюра и шкафчета.

Община Бургас първа в страната въведе електронен прием в първи клас за улеснение за родителите при кандидатстването, а по инициатива на кмета Димитър Николов, отново първа внедри в учебната програма още преди 4 години изучаването на английски език в първи клас.