Мъж с ангелски глас остави журито на „България търси талант” без думи

Възпитаникът на Музикалното училище в Бургас Димитър Арнаудов е сред малцината контра-тенори в света

Който е гледал шоуто „България търси талант”, вероятно е останал очарован от изпълнението на един млад мъж, който затрудни журито да определи певческия му глас.

Широката публика също едва ли би определила специфичния глас на Димитър Арнаудов – възпитаник на Музикалното училище в Бургас. Защото той притежава редкия дар – да има невероятния диапазон на контра-тенор. И като такъв е единственият българин, попадащ в десятката вокални изпълнители с уникалните гласови възможности.

Димитър Арнаудов, макар и само на 24 години, е добре известен в професионалните певчески среди. Завършил е НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” – Бургас и  Националната музикална академия.

ДАУчастник е в редица престижни майсторски класове, последните от които при световната прима Райна Кабаиванска. За втори път е награден със стипендията на Фонд „Райна Кабаиванска“ при НБУ и Фондация „Америка за България“, за да специализира в Италия, в Академия „Веки-Тонели“ -Модена при оперната прима.

Младият певец е лауреат на редица международни конкурси, а още като студент е гост-солист в „Хубовата Елена”, постановка на Националния музикалния театър. Паралелно завършва и магистратура по специалност  „Вокална педагогика”.

Участието му в „България търси талант” е едно предизвикателство към телевизионната индустрия и комерсиалното шоу, в което търси да заяви себе си в нехарактерна за таланта му среда. Участието му в шоуто бе  при влошено здравословно състояние, но това знаят само близките. Защото, както се увериха жури и зрители, професионализмът на Димитър не допусна да се усети неразположението му.

Да се надяваме, че на полуфинала ще бъде напълно здрав и ще изяви дарованието си в максимална степен! Желаем му успех!

Вижте изпълнението тук:

http://talant.btv.bg/video/videos/season-5/epizod-3/mazhat-s-angelski-glas.html