Морска гара стана част от рент-а байк системата на Бургас

Модерна велостоянка заработи на територията на Морска гара – Бургас.   Стоянката е вече част от рент-а байк системата на града, който отново първи в страната предостави подобна услуга на своите граждани и гости. През тази година са доставени нови 120 велосипеди, с модерен дизайн и подобрени технически параметри, изработени специално за Бургас. С тях общият брой на велосипедите с възможност за наемане вече е над 200.

„В момента разкритите велостоянки в Бургас са седем, а до края на годината предстои да бъдат открити още няколко в различни комплекси и части на Бургас. Наемането на общински велосипед е изключително лесно, като гражданите могат да избират между няколко вида на заплащане на услугата – чрез велокарта, SMS и банкова карта от виртуален пост терминал”, поясни  Андрей Рунчев , ръководител на общинско предприятие „Транспорт”.

4 (1)По идея на ръководството на пристанището е направено и специално брандиране на велостоянката на Морска гара. На фона на плана на Зоната за обществен достъп са представени ретро снимки от създаването на велосипеда и развитието му през годините. На снимките може да бъде видян първият българин, притежател на велосипед, както и група състезатели от Бургас, снимали се за спомен пред сградата на стария съд. Гражданите, желаещи да наемат велосипед, могат да се запознаят и със схема, която показва използването на различните видове велосипеди през годините.