Модерна читалня отвори врати в училището в Свети Влас

Кметът на Несебър дари две книги с родолюбиво съдържание за новата придобивка

Модерна и атрактивна читалня с много цветни акценти в интериора и кътове за вдъхновение и комфорт отвори врати в училището в Свети Влас. Преобразяването на неизползваемото помещение в уютно пространство за усамотение с книгите е по идея на целия колектив и е реализирано с пари от бюджета на училището. С откриването на читалнята бе даден старт и на поредицата от празнични събития, свързани с отбелязването на 110-та годишнина от основаването на  ОУ „Св. Св. Кирил и Медотий“ в града.„Решихме да направим среда, в която децата да се отпуснат, да бъдат  по-творчески настроени и с това да  събудим любопитството им към знанието, литературата и към книгата. Искаме това място да стане среда, която да генерира култура. Искаме в читалнята да се провеждат събития с творци – писатели, художници, общественици, както и да се състоят творчески дискусии тук.“, сподели развълнуваната директорка  Чубрина Стефанова и отправи благодарност към всички, допринесли за реализиране на проекта. Кметът на Несебър Николай Димитров и неговата дъщеря Никол бяха сред гостите, уважили събитието.

56981 „Приятно съм изненадан и съм изключително впечатлен от постигнатия резултат.“, сподели градоначалникът, който подчерта, че благодарение на идеите и желанието за  работа в учителските колективи на територията на общината се откриват интересни, нови и креативни придобивки. Специално за обогатяване фонда на читалнята кметът на Несебър дари две книги на автори, живеещи и работещи на територията на общината – „Златната книга на Несебър“ от  Евтелпа Стойчева и „Помним делата ви“ от Иван Бабев.

45045Акцент в интериора на читалнята бе преписът на „История славянобългарская”, направен от учители на ОУ „ Св. Св. Кирил и Медотий“ – Свети Влас и от 28 ученици от всички класове на училището, чиито имена са изписани на последната страница на книгата.

На събитието  присъстваха още Красимира Тодорова, директор на дирекция „Здравеопазване, образование и хуманитарни дейности“, Яна Христова, началник – отдел „Образование“,. председателят на НД „Русофили“ – Христо Николов,  учители, ученици и др.

Читалнята е втората интересна идея, която се осъществява на територията на училището в Свети Влас. Първата иновативна придобивка там бе проектът „5 СТАИ“, който съвместява класна стая, стаи за игри, танци и музика и огледална стена и бе открит в средата на миналата година.