Младежи от цялата страна се събраха на втора национална тракийска среща

Младежи от цялата страна се събраха на втора национална тракийска среща. Тя се проведе през уикенда и събра над 70 души от Бургас, Варна, Сливен, Кърджали, Карнобат, Созопол, Айтос, Павликени, Казанлък и др. Срещата се организира от бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I“ и е част от програмата му за развитие на организацията и младежката структура в нея.

На мероприятието присъства председателката на тракийския женски съюз – Румяна Вълчева, която разказа за важната роля на жената тракийка в живота на тракийския съюз и трудностите, които е трябвало да преодолеят, докато се наложат в една отначало мъжка организация.

„Много сме доволни, че има такъв интерес към срещата“ – каза Тодор Ангелов, председател на бургаското тракийско дружество. „Миналата година бяхме 50 души, а тази над 70, като дори не можахме да включим всички желаещи, поради ограничения капацитет на базата. За нас е важно тракийските младежи от цяла България да се познават, за да могат да работят заедно за тракийската кауза.“

Присъстващите проведоха дискусия за мястото на младежите в тракийските дружества и актуалното състояние на младежките структури по места. Бяха взети решения за предстоящи мероприятия през годината, в които да участват млади хора по места.