Министър Московски и кметът Николов инспектираха ремонта на бургаската ЖП гара

Министърът на транспорта Ивайло Московски и кметът Димитър Николов инспектираха ремонта на бургаската ЖП гара. Констатирани бяха сериозни закъснения и слабости в работата на изпълнителя „СК-13 Трансстрой“ АД. Министър Московски подчерта, че няма да прави компромис с безопасността и сигурността на пътниците, както и със сроковете за приключване на проекта. Той призова изпълнителите да ускорят работата през пролетно-летния сезон и гара Бургас да бъде завършена предсрочно до края на ноември 2015 г.

Днес бяха проверени дейностите по сегмента „Контактна мрежа“ – направа на фундаменти и изправяне на стълбове, както и изграждането на нов перон с полагане на предпазен пласт при гара „Владимир Павлов“.

От своя страна кметът Димитър Николов се ангажира с качественото и навременно изпълнение на новата Автогара Юг, която Община Бургас изгражда в непосредствена близост до ЖП гара.

„Когато двата проекта приключат, Бургас ще покаже едно още по-привлекателно лице пред своите гости, които пристигат тук с влак или автобус“, каза кметът.