Милена Добрева е Бург на годината`2018

Художник на годината стана  Георги Бостанджиев

На традиционната никулденска церемония бяха връчени наградите на победителите в две класации – Художник на годината и Бург на годината. Призовете връчи кметът Димитър Николов.

Художник на годината е Георги Бостанджиев. Негови подгласници са Ненчо Русев и Стойко Даскалов.  

Георги Бостанджиев е роден на 11.12.1948 г. в гр. Бургас и след броени дни ще чества 70-годишнина. Член е на Дружеството на бургаските художници и Съюза на българските художници.

В периода 1978 – 1991 година работи в областта на графиката. Участва в много общи художествени изложби  в страната. От 1981 до 1993 година участва в Международното биенале на графиката във Варна. Участник е и във всичките издания досега на националното биенале за съвременно изкуство  „Приятели на морето“.

Член е на СБХ в секция “ Графика“. Негови творби са притежание на СГХГ, НХГ, БГХ „Петко Задгорски“, на частни колекции в страната и чужбина /Италия, Германия, Турция, Холандия и други/. Живее и работи в Бургас.

За Бург на годината бе обявена Милена Добрева –  създател и ръководител на хор „Фортисимо“, който и тази година пожъна сериозни успехи у нас и зад граница.

 

Наградата от поредицата „Завърнали се младежи“, съпровождаща Бург на годината, отиде при Стефани Кирякова, станала световен шампион с националния ансамбъл по художествена гимнастика.