Мащабният хекатон за създаване на компютърни игри идва отново в Бургас

Стартът е на 26 януари, а мястото експоцентър „Флора“

За пета поредна година, в последния уикенд на януари Бургас става част от най-мащабния образователен хакатон за създаване на компютърни, настолни и улични игри в света – Global Game Jam, който се провежда паралелно в стотици градове на планетата.

Тридневната гейм емоция, придружена с интересни лекции и много награди, започва на 26 януари от 14.00 ч. в експоцентър „Флора“ и ще продължи три дни.

Хакатонът Burgas Game Jam 2019 събира на едно място ентусиасти от всякакви области, които разполагат с по-малко от 48 часа и предварително неизвестни условия, за да измислят нова игра.

Работи се по обща тема, която се пази в тайна и ще бъде обявена за всички по света участници едновременно. Игрите се създават в екипи, процесът е  интензивен, като времевото ограничение е с цел да стимулира креативността.

През първия ден на хакатона ще има лекции от професионалисти на тема как се правят игри, след което трябва да се сформират екипите и започва работа. Накрая идва парти, на което участници и гости ще изпробват създадените прототипи, като всеки избере своя любим.

Не се изисква опит в правенето на игри – ще го натрупате на място. Добре дошли са както всички програмисти, така и дизайнерите и сценаристите, без които играта би била само парче код. Сами си изберете ролята.

Запазете своето място в залата с гледка към морето тук:

https://gamejam.burgaslab.org/registration

Burgas Game Jam 2019 ще се осъществи с подкрепата на Община Бургас, EPAM Systems България, ТехноЛогика, SiteGround, Sutherland Bulgaria, книжарница „Стеди“, Комплекс 2000, СофтУни, GDPR consulting, Piazza Grande.

Ако не си сред участниците в Burgas Game Jam 2019, пак можеш да станеш част от световното събитие, съобщиха организаторите от BurgasLab. Доброволците могат да помагат при регистрацията на екипите, да асистират при провеждането на различните мероприятия или пък да правят снимки по време на събитието.