Малчугани готвиха здравословно

Ден на отворените врати се проведе в ДГ „Надежда“. Малчуганите показаха на възрастните ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци, викторини и много награди. Родителите видяха, че ежедневно се предлага балансирано и качествено меню, разбраха, че е много важно децата сами да започнат да правят своя здравословен избор на масата и в магазина.

v

С помощта на  своите учители,  възпитаниците на ДГ „Надежда“ познават  основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Децата се състезаваха отборно в куп тематични игри, като споделяха наученото за здравословната храна.

Това, на което учат децата в „Надежда“, е да отсяват полезните и вредните храни, че трябва в чинията им да присъстват точно определени продукти и да знаят по колко пъти на ден се консумират.

Здравословното хранене трябва да е основно  въпрос на самосъзнание. Именно затова ДГ „Надежда“ сътвори  и предостави на родителите книжка „Рецепти чудесни, приготвени с песни“, в която всеки от тях може да открие рецептата на любимото ястие на детето си, рецептата на не чак толкова любимо ястие, но, когато го приготвят заедно вкъщи, ще има положителен резултат. Рецептурникът е изпълнен и с гатанки „Силна храна – здрави деца“, стихчета и снимки.