„Мадам Бътерфлай” дава старт на новия сезон в операта

Държавна опера Бургас открива сезон 2016/2017 с „Мадам Бътерфлай” от Джакомо Пучини  Трагичната история за младата гейша Чо-Чо-Сан ще завладее публиката този петък, 14-ти октомври, от 19 часа. В главната роля ще влезе най-доброто родно сопрано  Йоана Железчева, а ролята на нейният любим – лейтенант Пинкертон ще бъде изпълнена от тенора Георги Султанов. В образите на американския  консул Шарплес и вярната прислужница Сузики ще влязат Александър Крунев и Лина Пеева. Диригент на „Мадам Бътерфлай” е Ивайло Кринчев, а режисьор е  директорът на Държавна опера Бургас – Александъър Текелиев. Заглавието ще бъде представено за първи път в последната година и обещава да впечатли както с мощни гласове, така и с изящни костюми – красиви кимона и традиционният грим на гейшите.

Друго заглавие в афиша на операта за месец октомври е „Алиса в страната на чудесата”. Мюзикълът от Александър Йосифов ще зарадва най-малките зрители на 18 октомври от 10:30 ч. Режисьор на постановката е Дарина Главанакова – Бакърджиева, а хореографията е на примабалерината Галина Калчева.

19 октомври ще е специална дата, защото тогава за първи път в Бургас ще бъде представен новият проект на маестро Свилен Симеонов. Този път артистът с палка подканва „Танцувай с мен”. Концерт-спектакълът включва известни творби на Антонин Дворжак, Бедржих Сметана, Йоханес Брамс, обединявайки  танц и музика в едно съвършено цяло. Солист ще бъде талантливата цигуларка Ралица Симеонова, която  ще застане на една сцена заедно със своя баща.

Хореографията на „Танцувай с мен”  е дело на  Галина Калчева. Концертмайстор е  Ваня Златева. В спектакъла  е включен целият оркестър на Бургаската опера.

Два дни по-късно ще бъде представен мюзикълът „Патиланци”. Той ще се играе на 21 октомври в две представления – от 10.30 и от 14 часа.