Литературна вечер събира ценители на изящната словесност в Дома на писателя

Вечер на бургаската поезия, озаглавена „Вселената в мен“, ще събере почитателите на творчеството на именити и съвременни бургаски поети днес в Дома на писателя. Събитието, което е част от програмата на Есенните литературни празници, ще започне в 18.00 часа.  Вечерта на бургаската поезия ще  е със специалното участие на актьорите Невена Цанева и Валери Еличов. Те ще представят стихове на Диляна Тинева, Нели Вангелова, Мина Кръстева, Анамария Коева, Любов Джунгурова, Живка Иванова, Валери Еличов, Роза Боянова, Елка Василева, Валентина Шейтанова, Елка Стоянова, Росен Друмев и други.

8 премиери на книги са включени в афиша на 18 издание на Есенните литературни празници в Бургас.

Пред публика вече бяха представени новите творби на  Роза Максимова „Асиметрии“, на Иван Кехлибарев „В някой друг живот“ и на  Недялко Славов „432 херца“, на Мина Кръстева „Разпилени надежди“ и на Катя Зографова  „Знаменити, забравени, забранени“. Предстоящите премиери са „Уморен“ на Динко Динков, „Каменният град“  на Марияна Праматарова, „Приятелят на дон Пабло“ на Милка Иванова, „И тишината се разсипа“ на Константин Корадов.

По-голяма част  от събитията от афиша  на Есенните литературни празници  се провеждат в новия Дом на писателя, който бе изцяло  преобразен и реконструиран за провеждането на литературни срещи,четения и представяния на Обединената писателска общност в Бургас. Поради богатия афиш на изданието тази година има и прояви, на които домакини ще бъдат  КЦ „Морско Казино“ и БХГ „Петко Задгорски“.