Литературен Бургас посреща виден исландски писател

Жанет 45 представя Йон Калман Стефансон (Исландия) и книгата му „ТЪГАТА НА АНГЕЛИТЕ“

Видният исландски писател Йон Калман Стефансон ще гостува на литературен Бургас в рамките на българското си турне.  Срещата с бургаските читатели ще се състои на 8 юни 2017 (четвъртък), от 18 часа в Дом на писателя на  ул. Вола № 1. Издателство Жанет 45 ще представи писателя и книгата му „Тъгата на ангелите“. Тя е преведена на български език от Стефан Паунов.

Йон Калман Стефансон е роден през 1963 година в Рейкявик. Поет, романист и преводач, той е един от най-изтъкнатите съвременни исландски писатели. Има четири номинации за Литературната награда на Северния съвет, носител е на Исландската литературна награда (2005) за романа си „Лятна светлина и след нея пада нощ“ и на шведската литературна награда на името на Пер Улов Енквист (2011) за „Между рая и ада“. Неговите произведения са преведени на десетки езици.

Стефан Паунов е роден през 1977 година. От 2001 година живее и работи в Исландия, където завършва исландска филология и международен бизнес. В негов превод на български са издадени исландските автори Сьоун, Ейнар Маур Гвудмундсон, Ирса Сигурдардотир и Ойдур Ава Олавсдотир.