ЛИДЕР спечели Карнобат с идеите си за нови работни места

Кандидат-депутатите на партия ЛИДЕР спечелиха симпатиите на Карнобат с идеите си за стимулиране на бизнеса и създаването на работна среда, в която да има място за всеки. Водачът на листата Димитър Колев, чието детство е минало в града и живеещата в Карнобат Христина Иванова, осма в списъка с кандидатите за народни представители, представиха основните точки в предизборната си програма на специална среща, организирана от работещите в завода за производство на земеделска техника КАМТ- Карнобат.

Пред работниците Колев сподели, че основната цел на ЛИДЕР е отварянето на нови работни места. Всички присъстващи се обединиха около идеята, че не може в 21 век работното място да е лукс, а граждани на европейска държава да посягат на живота си от немотия. От партия ЛИДЕР имат революционната идея за всяко новооткрито работно място 3 години да не се заплащат осигуровки и така да бъдат стимулирани работодателите. „Ако някой ви казва, че ще оправи здравеопазването или образованието преди да създаде среда, в която всеки да работи, не му вярвайте. Именно от хората, които работят, идват парите за здравеопазването и образованието. Затова нашата цел е съвсем ясна- трябва да има работа за всички! Поставили сме си задача кандидатите на партия ЛИДЕР до края на кампанията да осигурят 500 нови работни места  и с гордост мога да кажа, че от началото до досега аз съм дал работа на нови седем човека” заяви пред присъстващите Колев.

Освен работните места, за партия ЛИДЕР е важно развитието на туризма и селското стопанство. „Но туризъм в целия спектър, а не само легло и алкохол” категоричен бе водачът на листата под номер 25 и попита колко от жителите на Карнобат се чувстват жители на туристическа дестинация, визирайки средновековната византийска крепост Маркели. Туризмът трябва да бъде развиван не само в планинския и морския си вид, но и в историческия. Много малки общини имат безценни исторически обекти, които биха могли да генерират приходи със съвсем малко усилия от страна на държавата, която тя към момента не прави. Селското стопанство е другото болно място на България, превърнала се от водещ производител в региона, в територия за реализация на чужди производства. Държавна подкрепа към българските селскостопански производители и развиване на техния потенциал е абсолютна необходимост,  за да бъдат задоволени нуждите на местния пазар и да не се налага внос на най-необходимото.