Кръговото на Трапезица ще е готово до края на годината

Ремонтът на кръстовище “Трапезица“ ще бъде напълно завършен до края на годината. Това заявиха днес пред журналисти кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ  Костантин Луков, Тина Писарова,  Живко Димитров, Стиляна Атанасова. Те представиха проекта за реконструкцията на кръстовището в кръгово и сами провериха как вървят строително ремонтните дейности.

„Трапезица” е едно от най-натоварените кръстовища в Бургас. Цялостната му реконструкция ще въведе нова организация на движение, която трябва да облекчи преминаването както за автомобили, така и за пешеходци. Кръстовището ще има с две ленти в кръговото и самостоятелна лента за десните завои.

Безопасното преминаване на пешеходците и велосипедистите ще бъде осигурено от   пешеходни пасарелки, които ще осигурят безконфликтно преминаване във всички посоки. „В момента се изграждат четирите стълба на пешеходните надлези. Съоръженията ще бъдат оборудвани с асансьори, които да се ползват от трудноподвижни хора, хора с инвалидни колички, майки с бебешки колички, както и от велосипедисти”, коментира Костантин Луков.

trapezica

Проектът за реконструкция на „Трапезица” включва изграждането на две свързани пасарелки на кръговото около хотел „Мираж”, което също тече в момента. Благодарение на тях жителите на три комплекса – „Славейков“, „Изгрев“ и „Зорница“, ще пресичат безопасно кръстовището.

Изграждането на новите пешеходни надлези ще предотврати инцидентите с пешеходци и ще облекчи значително автомобилния трафик. През лятото, точно този пътен участък, е изключително натоварен.

В момента вече има активна строителна работа, която създава неудобство на бургазлии. Кандидатите за общински съветници призовават съгражданите си за търпение, тъй като на финала ще имаме модерно съоръжение, което ще облекчи значително трафика.