Кошарица вече има модерна закрита автоспирка

Жителите на Кошарица вече имат нова придобивка в селото – модерна, закрита автобусна спирка и клуб за народни песни и танци, обединени в една сграда. Днес се състоя официалната церемония по откриване на обекта, а поздравителни речи произнесоха кметът на Община Несебър Николай Димитров и кметът на селището Павел Павлов. Тържествен водосвет отслужи отец Димитър. Новата придобивка се намира в центъра на селото,  като мястото има потенциал за създаване на разпознаваем елемент от урбанизираната среда. Средствата за осъществяването й  са от бюджета на Община Несебър, а площта на сградата е 110 кв. м.

По време на откриването, кметът Николай Димитров сподели, че Община Несебър полага грижи за развитието на всички съставни селища, а всяка една реализирана инвестиция е резултат от съвместната работа между Общинска администрация и Общински съвет. Кметът на селото Павел Павлов  благодари за съдействието от страна на Общинска администрация и Общинския съвет за изграждането на този обект, както и за всички нови придобивки, които Кошарица има през последните години. Той сподели също, че има нови проекти и идеи за развитие на селището.

След прерязване на лентата и разглеждане на двете помещения- автоспирката и клуба за народни песни и танци, последва фолклорна програма, а финал на събитието сложи кръшно българско хоро, на което се хвана и кметът на селото Павел Павлов.

При извеждането на архитектурния образ на новата социална придобивка има фиксиране върху думата „кошара“, която е в генезиса на името на селото. Използвани са основни елементи, наложени от кошарата като архитип,  за развитие и формообразуване при настоящата сграда с цялата свобода, която съвременната архитектура позволява.