Концерт на млади таланти финализира първия етап от инициативата „Ти и аз заЕдно”

Жребият определи стипендии от по 900 лева за Християна Въжарова , Полина Иванова  и Радослав Свирецов

Концерт на талантливи бургаски деца сложи финал на първия етап от инициативата „Аз и ти заЕдно” на Триа Сити център  с партньорство на Община Бургас, стартирала преди четири месеца .  Целта на кампанията е да подкрепи даровити деца в три области: изкуство, спорт и наука.

„Когато стартира тази кампания, бях много радостна, че в нашия град се намират хора и организации, които имат желание да подкрепят талантливите деца на града ни. Това, което нашите деца показват ежедневно, наистина е повод за гордост. На децата, които имат талант, пожелавам да се трудят много, защото талант сам по себе си не е достатъчен; той е предпоставка, но за да се изяви, да се развие, трябват много усилия”, сподели в началото на концерта заместник кмета по култура и образование в Община Бургас Йорданка Ананиева, която поздрави участниците в него.

Според условията на инициативата, по трима млади хора от всяка област, удостоени с престижни национални и международни награди, получават стипендии от 900 лева. Получателите на стипендиите се определят на лотариен принцип.

В областта „изкуство” за стипендия кандидатстваха 16 ученици от бургаски училища, получили престижни награди от различни форуми у нас и зад граница. Жребият определи тримата късметлии: Християна Въжарова  и Полина Иванова  от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” и Радослав Свирецов от гимназия „Гьоте”.

Следващият етап от кампанията ще продължи също три месеца, през които ще се приемат кандидатури на изявени ученици в областта на науката. Също на лотариен принцип след триместъра ще бъдат определени младите хора, които ще се подпомогнат със стипендии от по 900 лева.