Конкурсът „Сладкопойна чучулига” представя девет нови песни

Песенната надпревара ще се проведе на 6 и 7 юни в Дома на нефтохимика

60 индивидуални изпълнители и 9 вокални формации от цялата страна ще участват в детския национален конкурс  „Сладкопойна чучулига“. Инициативата ще се проведе на 6-ти и 7-ми юни /събота и неделя/ в залата на Културен дом на нефтохимика. Участниците ще се състезават в три възрастови групи. На сцената ще се изявят таланти от Бургас, София, Шумен, Добрич, Варна, Ямбол, Асеновград, Стара Загора, Русе, Дряново, Смядово и др.

Изпълненията ще оценяват от Кирил Ампов – композитор и продуцент, Доротея Петрова – Продуцент детска музика в БНР, Светослав Михайлов – композитор, музикант в група „Горещ пясък“.

През изминалата 2014 г. Сдружение „Сладкопойна чучулига“  и Община Бургас продуцираха девет нови детски песни. Инструменталите, текстовете и оригиналните записи могат да бъдат изтеглени безплатно от сайта  на конкурса http://www.sladkopoinachuchuliga.com/. По регламент в първия кръг малките певци участват с песен от фонда на „Сладкопойна чучулига“. И тази година  ще бъде запазено правилото всеки участник да получи подарък.

Вече са ясни и победителите в конкурса „Нарисувай ми песен“. В него участниците рисуват своите творби отново  по песни от фонда „Сладкопойна чучулига“. Изложба с наградените творби може да бъде видяна от днес във фоайето на Културен дом на нефтохимика.

Отличените участници и в двата конкурса  ще бъдат наградени на Заключителния концерт, който ще се състои на 7 юни от 15.00 часа в залата на Културен дом на нефтохимика.