Кметът Димитър Николов даде старт на новата учебна година в Механото

Намираме се на прага на глобална трансформация, ние сме длъжни да направим така, че нашите деца да минат през този процес подготвени и конкурентно способни. Радваме се, че успяхме да направим един проект, който ще ви даде възможност чрез новите учебни кабинети да придобиете много по-добри квалификации и умения. Желая ви много успехи през новата учебна година. Желая на всички вас да сбъднете мечтите, които са създадени в това прекрасно училище. На добър път! ”- с тези думи кметът Димитър Николов даде старт на учениците от Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника в първия учебен ден.

Над 750 ученици, от които 180 осмокласници, разпределени в 7 паралелки, прекрачиха прага на ПГМЕЕ. За тях празникът беше двоен, тъй като съвпадна с откриването на новия учебно-производствен корпус, чието реализиране е осъществено чрез спечелен проект от Община Бургас. Лабораториите по практика ще дадат възможност на възпитаниците на Механото да придобият нови знания и да усъвършенстват своите умения с най-новите технологии. Днес се наблюдаваха демонстрации по автотранспортна техника, мехатроника, стругаро-заваръчни дейности, работа с макети по електроника, както и как действат роботчета.

„Щастлива съм, че с колегите работим усилено за въвеждането на иновативни методи в образованието, че налагаме нова интерактивна комуникация, че надграждаме успешно и се стремим нашите ученици не само да получават знания, а и да се научават на самостоятелно мислене, на креативност, на професионализъм. Това е пътят на Механото – заедно с традициите да посрещнем и промените, защото така се увеличават възможностите за успех; защото това е пътят към качественото образование” – сподели инж. Роза Желева, директор на ПГМЕЕ в поздравителното си слово за първия учебен ден.

Освен кмета, на церемонията присъстваха  зам. кметът по култура и образование Йорданка Ананиева и представители на бизнеса.