Кастинг за млади актьори правят в Центъра за развитие и подкрепа на талантливи деца

Центърът за развитие и подкрепа на талантливи деца в град Бургас представя най – новия си авторски проект по актьорско майсторство „Homo ludens – Играещият човек“. Той ще се ръководи от изтъкнатият български режисьор, поет, драматург и педагог Симеон Димитров.

Кои ще бъдат актьорите в школата на маестро Димитров ще бъде решено чрез кастинг, който ще се проведе на 19 септември от 10.00 ч.

Подборът е за деца и младежи от 6 до 20 годишна възраст, изкушени от театралното изкуство. Кандидатите трябва да подготвят по един материал по личен избор – стихотворение, басня, откъс от приказка или разказ. Записването за кастинга е до 18 септември на телефони 0887/201033 или 0882723760.

„За успеха на едно начинание най-важната съставка е отличният екип. За нас е чест и привилегия да приветстваме в голямото семейство на Център за млади таланти и известния режисьор, поет, драматург и почетен гражданин на Бургас – Симеон Димитров. Изключително щастливи сме, че той откликна на специалната ни покана за сътрудничество в навечерието на 10-годишнината от създаването на центъра. Впечатлени сме не само от приноса му за развитието на бургаския културен живот и брилянтните му постановки, но и от отличния му педагогически подход и постиженията му в работата с млади хора. Обучението в проекта има много ползи за участниците, дори когато не са решили да се занимават с театър в бъдеще. Заниманията разширяват общата култура на децата и младите хора, развиват творческото мислене, стимулират интереса към четенето и литературата, намаляват напрежението при представяне пред публика, развиват комуникативни и лидерски умения, учат на работа в екип и наред с още много ползи, осмислят свободното време“, споделя Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, основател на Център за млади таланти.

Проектът „Homo ludens – Играещият човек“ е предназначен за работа с талантливи и любознателни деца, които проявяват интерес към сферата на театралното изкуство, киноизкуството и медийните изкуства. Той представлява една уникалната възможност за всички бургаски деца да се докоснат до големия талант на Симеон Димитров.