Кандидатът за депутат от БСП лява България Пенко Атанасов: „Ние за една година управление постигнахме повече, отколкото ГЕРБ за четири години”

Третият в листата на Коалиция „БСП лява България” участва в дебати по радио Бургас заедно с представители на още 6 партии. Пенко Атанасов начерта основните акценти от програмата на коалицията.

„Ние постигнахме за една година управление много повече от това, което ГЕРБ направи за четири ”- започна изявлението си Атанасов. И допълни, че правителството облекчи и премахна над сто регистрационни и лицензионни режима, които затрудняваха бизнеса. Само през първото полугодие на 2014 година бяха открити 40 000 работни места. Бяха възстановени над 5 милиарда лева ДДС на българския бизнес. А с два милиарда лева беше увеличен фискалния резерв.

„Създадохме условия в общините на Бургаска област да влязат 81 440 971 лева по програми ОПРР и ОПОС, Програма за развитие на селските райони и ПУДООС ”, каза още Пенко Атанасов.

Той подчерта, че „БСП лява България” си поставя трудна задача да възвърне доверието на хората в политиката. И ще да отстоява правата на обикновените хора.

„22 е номерът на тези, които доказват че изпълняват обещанията си. Това сме ние – познаваме се по социалната политика”- допълни кандидатът за депутат от „БСП лява България” Пенко Атанасов.