Кандидатите на ГЕРБ за местна власт откриха шатра за срещите си с гражданите

Изискванията ми към кандидатите за общински съветници са да бъдат честни с хората и да използват краткото време на предизборната кампания, за да достигнат до повече хора и да се запознаят с техните проблеми” – това сподели кандидатът за нов кметски мандат Димитър Николов по време на откриването на предизборната шатра на ГЕРБ в Бургас. На ключовото място пред Часовника кандидатите за общински съветници ще се срещат с бургаските граждани, ще изслушват техните проблеми, предложения и препоръки за развитието на града.  

Тази година листата за общински съветници на ГЕРБ е изключително балансирана и кандидатите са от всички сфери на живота в Бургас – двама професори, академици, лекари, архитекти, хора от бизнеса; хора, свързани с технологиите, транспорта, комуникациите, хора от артистичните среди и най-вече такива, които се занимават с високите технологии и компютърните решения, обяви Димитър Николов. Той определи всички тях като истински шедьоври, с чиито опит бъдещето и просперитетът на Бургас са сигурни.

„Аз не приемам тази кампания като някакво съревнование. Съревнованието трябва да е с другите градове. Бургас трябва да успява повече от тях и да правим така, че да ускоряваме неговото развитие. Всеки лев за Бургас трябва да бъде осигурен за Бургас. Всяка възможност, всеки проект трябва да бъдат реализирани за града ни”,  допълни Николов.

Проф. Севдалина Турманова, която е водач на листата за общински съветници сподели, че образованието и здравеопазването са акцентите, върху които ще наблегнат в работата си.

„До мен е целият този мотивиран, много добре структуриран екип от 51 експерти, всеки в различни области, които заедно с мен и с нашият кандидат за кмет ще дадем цялата си енергия, за да можем да мотивираме гражданите да бъдат активни. Ще проведем много срещи с тях, ще чуем тяхното мнение и ще допълваме програмата, която вече сме излъчили. Всяко мнение и всяко предложение е ценно за нас. Успехът на Бургас преминава през този екип”, сподели проф. Турманова.

Едно от новите лица на бургаската политика е проф. Сотир Сотиров. Той е приел за своя мисия да помогне за развитието на висшето образование, което да задържи българските деца тук, а не да търсят развитие и просперитет навън.