Издирват кой стреля по автобус 12А

Все още не е установен стрелецът, който вчера около 14 часа с въздушна пушка счупи стъклата на автобус № 12 А. Полицейските служители от Първо районно управление «Полиция» – Бургас оглеждат сградите, разположени от дясната страна на пътната отсечка след ул. «Богориди» в посока ж.п.гарата, където стана инцидентът. Целта на обхода им е да конкретизират къде се е намирал всеки един от обитателите им по време на инцидента и да установят самоличността на извършителя на деянието.

Междувременно и друг пътен инцидент събуди подозрения за умишлена стрелба, този път с тролейбус, движещ се по маршрут № Т – 2. Превозното средство се е намирало на бул. «Демокрация» до бл. 128 в ж.к. «Лазур», когато шофьорът чул шум от удар по външната част на купето. При направена проверка той установил наличието на побитост по металната част. При извършено щателно обследване на тролейбуса от специалист от Базовата научно-техническа лаборатория е установено, че няма данни за стрелба с огнестрелно или пневматично оръжие. Най-вероятно поражението върху автобуса се е получило вследствие на силен удар с твърд предмет с неправилна форма /възможно е и да е камък/, като не може да се определи точната посока от която е дошъл.

От Областната дирекция на МВР напомнят, че серия от нападения с хвърлени камъни бяха осъществени на 11.01 и 13.01 . над един автобус и два тролейбуса по време на движение по бургаската улица «Индустриална». Нанесени бяха материални щети в размер на 650 лв. Тогава бе установен един от четиримата извършители на деянията – 15 годишния Н.Д. от Бургас, който бе задържан за срок от 24 часа.