Известни формации изнасят концерт за Световния ден на хоровото изкуство

Хоров концерт под надслов „Единствената“ по случай Световния ден на хоровото изкуство и посветен на любовта ще се проведе тази неделя, 9 декември, от 12:00 ч. в атриума на Бургаския свободен университет.

В събитието ще участват изявени хорови формации. Пред бургаската публика за първи път ще се изяви прекрасният пловдивски хор „Детска китка“ с диригент Яна Делирадева. За доброто настроение  ще се погрижат и вокалният ансамбъл „Фортисимо“ с диригент Милена Добрева, народният хор „Трепетлика“ при ЦПЛР – Бургас с диригент Пепа Запрянова и детският хор „Милка Стоева“ при Младежки културен център – Бургас с диригент Светла Стоева.

Концертната програма, подготвена от четирите състава, е богата и разнообразна. Включва православни песнопения, красив български фолклор, съвременна хорова, поп и джаз музика. И всичко това поднесено по нетрадиционен за хоровите концерти начин. Затова ще помогнат  специалните гости – протойерей Емилиян, зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, лиричният поет Ваньо Вълчев, актрисата Аглика Бояджиева и Петя Стойкова – основател, ръководител и хореограф в танцова школа „Дюн“.

Събитието се осъществява от Младежкия културен център, по идея на Асоциация „Балкански хоров форум“ – България и с любезното съдействие на Бургаския свободен университет.

Входът на събитието е свободен.