Избираме ученик на годината в Бургас

За втори път Община Бургас стартира кампанията „Ученик на годината“. Тя е част от програмата „Бургаски деца“ на администрацията и има за цел да насърчава и подкрепя изявени младежи с постижения в областта на образованието, науката и изкуствата.

Имената на номинираните за приза ученици са обявени и всеки може да даде своя вот за някое от децата. Предложенията за номинации се отправят от директорите на училищата или експертна комисия и са в следните категории:

  1. „Изкуства“ – „Индивидуални изпълнители“ и „Формации“.
  2. „Математика и природни науки“ – I-VII клас и VIII-XII клас.
  3. „Хуманитарни науки“.

В следващите две седмици всеки ще има възможност да гласува за своя фаворит на адрес: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1379.

Там, освен имената на учениците, са посочени и постигнатите от тях успехи през годината на състезания и олимпиади.

Победителите ще бъдат определени на базата на резултатите от гласуването. За да дадете своя глас, трябва да посочите валиден e-mail адрес. На него ще получите линк за потвърждение на вашия глас, който ще бъде отчетен, след като извършите потвърждението. Гласуването е еднократно във всяка категория и възрастова група и продължава до 12:00 часа на 3 декември.

Условията за даване на вот имат за цел да не се допусне един човек да гласува многократно за определен кандидат, което би компрометирало конкурса.