Игри и забавления с бащите на ДГ “Калина Малина“ – Несебър

В детска градина “Калина Малина” отбелязаха Седмицата на бащата. Инициативата дава възможност на бащите „официално“ да се възползват от възможностите да прекарат весело и ценно време със своите деца.

Под мотото „На цветето му трябва слънце, за да стане цвете, а на човека – любов, за да стане човек ” мина Седмицата на бащата в група „Пчелица“. Татковците участваха в забавни игри и запознаха децата с една от любимите професии на малчуганите – капитан на кораб. „Пчеличките“ се отблагодариха, като подариха на всеки татко специална, индивидуална грамота.

„Игри с татко“ е част и от мини проект на група „Моряче” за 2019/2020 г.
Децата не казват – “ Днес имах ужасен ден, може ли да си поговорим?“ Те казват -“ Ще си поиграеш ли с мен?“. Целта на проведените игри бе да се покаже, че не са нужни много играчки и уреди за да се забавляват децата  пълноценно. Бащите се включиха активно в инициативата на групата, като демонстрираха оригинални решения и креативност в игрите.

Времето прекарано с малчуганите е безценно и помага на бащите да разберат колко важни са те за увереността на детските крачки през живота и колко важни са децата за собствения път на мъжа и бащата – път, по който той има шанса да открие, че най-голямата му сила е в това да бъде баща.