Златина Тюлиева оглави Общинския съвет в Приморско

Кметове и общински съветници в община Приморско положиха клетвата си мандат 2019-2023

Приморско е място, което те обвързва емоционално. То е място, на което поначало му е дадено да бъде различно. През следващите четири години вие сте хората, които трябва да вземат важните за общината решения. Решения, които да съхранят даденостите на поколения,и да надградят стремежът към европейския облик. Това е голяма отговорност, която вие поемате. В името на градивната работа ви призовавам в контрастния ни политически живот, все по-често изпълнен с безсмислия и противоречия, да заложите на чуваемост и консенсус”, призова областният управител Вълчо Чолаков, който откри първото заседание на новия общински съвет в Приморско.

Кметовете и новоизбраните общински съветници произнесоха думите на клетвата, с което официално встъпиха в длъжностите си.

„Много се вълнувам, защото получавайки тези символи на властта, аз знам какво следва – отговорност и работа. Като кмет на община Приморско, заявявам, че с екипа си ще продължа да работя по същия начин – мобилизирано и активно в името на развитието на община Приморско, в името на благоденствието на хората в община Приморско. Убеден съм, че и хората от общинския съвет ще загърбят политическите различия и ще се обединят в тази посока. Защото ние сме длъжни да следваме посоката – община Приморско да бъде първа сред първите!”, сподели  кметът Димитър Германов , който благодари за оказаното му доверие.

Първото заседание на новосформирания общински съвет по традиция бе председателствано от доайена сред общинските съветници Пенчо Калудов.

След анонимно гласуване за председател на общинския съвет през мандат 2019-2023 отново бе избрана Златина Тюлиева.