За 3 март в Обзор пресъздадоха ушиването на панагюрското знаме

На 3-ти март на централния площад „Свобода“ в Обзор, НЧ” Изгрев 1927”, деца от
ОУ „ Св.Св.Кирил и Методий” и ОДЗ“Обзорче“, ГСГП „Блян“, детски и младежки танцови състави изнесоха тържествена програма по случай Националния празник на България. В празничното си слово, прекланяйки се пред героичната саможертва на българските опълченци, отдали здравето и живота си за свободата, кметът на града, Христо Янев, призова да носим високата морална отговорност към жертвата на загиналите и към паметта на предците ни, които ни задължават да пазим завещаният от Апостола идеал за чисто и свято Отечество.
След тържествено вдигане на българското знаме под звуците на химна бе представена сценка, пресъздаваща ушиването на Панагюрското знаме от учителката Райна Княгиня, в която децата показаха несломимия борбен дух и нестихващ стремеж към свободата.
В края на деня, в многофункционалната зала на града бе изнесен концерт на Милен Тотев, който се организира по покана на градоначалника Христо Янев и със съдействието на общинска организация „Русофили“. По време на концерта прозвучаха известни български и руски песни, а Христо Янев бе отличен с медал „70 години от победата над хитлерофашизма“ за неговите заслуги в утвърждаването на градската организация „Русофили“ в Обзор и за укрепване на дружбата между двата народа.