За първи път в Бургас – любителски конкурс за домашни котки

Mall Galleria Бургас е домакин и на поредната пътуваща изложба на National Geographic – „Големите котки” 

Малки и големи котки завладяват Mall Galleria Бургас през март. Големите котки идват в търговско-развлекателния център на 13 март с изложбата на National Geographic и ще останат тук до 27 март. Изследователите на популярното научно издание, поели мисията да тръгнат по следите на неуловимите животни, са запечатали уникални кадри от тайния живот на котките по света. На бургаската публика те представят 40 фотоса, подредени в атриума на партерния етаж до магазин Carrefour.

Да подкрепят големите котки в мола ще дойдат и по-малките им родственици. За първи път в Бургас на 15 март /събота/ ще се проведе конкурс за домашни котета, котки и котараци. В него всеки пухкав любимец би могъл да стане звезда и да спечели много награди.

Конкурсът „Моят мъррркащ приятел” се организира от Mall Galleria Бургас  в партньорство със Съюза на фелинолозите в България и фондация „Приятелите на животните – Бургас“.

Конкурсът ще започне в 12:00 часа, а състезателите ще се конкурират в пет различни категории: „Мис Мър-р-р” /приз за най-нежната и грациозна котанка/,  „Мистър Ар-р-р” /приз за най-мъжествения котарак/,  „Най-голяма пухинка”/ приз за най-пухкаво коте/, „Най-изразителен мустак” /приз за котето с най-интересна муцунка/, и „Най-добрият приятел на човека” /приз за коте, което изпълнява определени команди/.

Единственото условие, което поставят организаторите, е състезателите да са на възраст над 6 месеца и да бъдат легитимирани с паспорт.

Победителите ще бъдат оценявани на място от специално високо компетентно жури в състав:  Миглена Иванова – председател на Фондация „Приятели на животните – Бургас”, Николай Караджов – директор издания в СББ Медиа, издател на списание National Geographic, и Юрий Ангелов – актьор в бургаския драматичен театър и изявен любител на животните. А наградите са наистина удивителни. Първите 50 регистрирани за участие в конкурса котки ще получат подарък шампоан и пудра от Фарма Вет, както и котешка тоалетна от Бентонит. Победителите във всяка категория ще получат пакет от 4 кг. котешка храна и играчка-мишка от Carrefour, шампоан и обезпаразитяваща пудра от Фарма Вет и по 5 кг. котешка тоалетна с лопатка от Бентонит.
Има и специална награда –  луксозна котешка триетажна катерушка, предоставена от http://zoo-paradise.com . Ще я получи само един участник в конкурса, като късметлията ще бъде изтеглен на случаен принцип.

Организаторите на първия любителски фелиноложки конкурс в Бургас молят желаещите да потвърдят присъствието си на имейл n.kalyonska@sbb.bg.