Защитени ли са личните ни данни при дигитализацията, разясняват в БСУ

Бургаският свободен университет има удоволствието да ви покани на лекция на тема „Право и дигитализация“, която ще се проведе на 31 март 2018 г., събота, от 9:30 до 13:30 часа в зала Изток на БСУ.

За участието на студенти, преподаватели и служители на БСУ не се изисква регистрация. Останалите  желаещи могат да се регистрират на:  http://aimdata.eu/bg/konferentsiya, или да пипат на anton@bfu.bg. Местата са ограничени.

Програмата на лекцията включва следните теми: 

Законите на роботиката; 

Автоматизация и трудов пазар;  

Данъци върху автоматизацията и дигиталната търговия;

(Д)ефектите на защитата на интелектуалната собственост и защитата на конкуренцията; 

Защита на потребителите в е-търговията; 

Поверителност на електронните комуникации; 

Скокът в защитата на личните данни.

Дигитализацията в наши дни присъства навсякъде. И освен, че вече можем да правим огромен брой неща без да ставаме от стола през устройства, които се събират в ръката ни, се говори за автономни коли, роботи, които сами поставят диагнози и следят показателите от лечението, за хладилници, които познават вкуса ни, и сами се зареждат. „Дали в удобствата обаче не губим идентичността си и как са защитени личните ни данни и други основни човешки права?”, са част от въпросите, на които ще даде отговор лекторът Милен Райков, съдружник Данъци и право в Ernst&Young за България, Албания, Косово и Македония.

Милен Райков е адвокат с над 15 години опит и CIPP-E (международно сертифициран професионалист по лични данни за Европа). Работил е по множество проекти за частни и публични клиенти в сферата на данъците и корпоративното право. Активно работи по подготовката за присъединяването към ЕС в България, Румъния и Хърватска. Автор е на множество публикации в местни и чужди издания. В момента води редица проекти в сферата на личните данни в едни от най-големите финансови институции, производствени предприятия, центрове за изнесени услуги и лечебни заведения.