Започна футболният турнир „Приморско лято“ 2016

Започна детският футболен турнир „Приморско лято“2016. Мачовете стартират днес и ще се играят до 5-ти юни /неделя/ на стадиона на ММЦ – Приморско. В състезанието участват отборите „Ропотамо“ – Приморско, „Левски“ – София, „Берое“- Ст. Загора, „Ботев“ – Пловдив, „ДИТ“ – София, „Дунав“ – Русе, „Етър“ Велико Търново, „Черно море“ – Варна, „Черноморец“ – Бургас  и „The Stars of Kadikoy” – Istanbul.

За втора поредна година елитни футболни клубове се събират в Приморско, за да премерят сили на престижния детски турнир. Откриването на надпреварата се превърна в истински празник за децата и техните фенове. Като на първенство от световно ниво всеки клуб беше представен индивидуално, а състезателите в спортните си екипи дефилираха до терена, съпътствани от бурни аплодисменти. Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов отправи своите пожелания към състезателите, техните родители, треньори, съдии и организатори, като призова за феърплей игра. Последва химна на България и вдигане на трибагреника, а като допълнение на празника бели, зелени и червени балони украсиха небето над стадиона.

Десетте отбора са разпределени в две групи и ще се състезават на принципа „всеки срещу всеки“. След това първите два отбора от всяка група ще премерят сили на полуфинала „на кръст“, а победителите ще се срещнат на финала.  Организатори на престижния турнир са хората, които приобщават към спорта децата на Приморско – Петър Жабов, Красимир Левтеров, Петър Костадинов и Иван Иванов,  с генералната подкрепа на община Приморско.

20160603_094758