Започна изграждането на нов крайморски парк в Обзор

В Обзор започна изграждането на нов парк. Първата копка положиха днес  кметовете на община Несебър Николай Димитров и на  Обзор Христо Янев.

Паркът ще е  разположен в югоизточната част на Обзор, в края на улица „Черноморска”, ще граничи с плажа и плажната алея.

Новият парк ще бъде основно място за разходки, културни и спортни дейности. Едновременно с това той ще е и входен пункт към градския плаж, с което ще подобри силуетното въздействие на плажната ивица.

Паркът ще е разположен върху площ от 3 345 кв.м. Основният пешеходен подход към него ще се осъществява от кръстовището на ул. „Васил Левски” и ул. „Черноморска”. Теренът се характеризира със значителна денивилация, понижаваща се на изток. Алейната мрежа е проектирана, така че да обхожда голяма част от парка, да има връзка с предвидената за изграждане стълба от север на парка, както и да осигурява панорамна гледка към морето. Осигурени са връзки със съществуващата пешеходна система.

Паркът е проектиран с рекреационна, развлекателна и обществено-обслужваща функция. В североизточната му част,  близост до плажната алея, е предвиден санитарен възел, съобразен с натовареността през летния сезон. Там ще има и кафетерия с открити места за сядане. Парковото обзавеждане ще е съобразено със съвременните изисквания – подходящи осветителни тела, пейки, кошчета за отпадъци. Ще бъдат изградени фонтани и паркоместа. А най-голямата атракция за туристите ще е терасата с далекоглед за наблюдение на плажната ивица и целия залив.