Започва лятна антиспин кампания

В Бургас започва лятна АНТИСПИН кампания. Тя е част от по-голямата Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ към Министерство на здравеопазването.

Събитията в Бургас старитрат на 03.08.2015 г. и ще продължат до 11.09.2015 г.

Официалният старт на кампанията ще бъде даден на 3 август от 11.00 часа в Зала на Експозиционен център „Флора“, където ще се проведе пресконференция с медиите . Участие ще вземат представители на Министерство на здравеопазването, представители на местната власт, неправителствени организации, работещи по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“, медии и младежи-доброволци.

Ще бъде представена и изложба от фотографии във фоайето на експоцентъра на тема „Работа на НПО на терен по превенция на ХИВ и сексуално предавани инфекции (СПИ) сред уязвими групи“.

По-късно през деня ритуално ще бъде пусната над морето на АНТИСПИН панделка, направена от червени балони. Червената панделка олицетворява подкрепата на борбата с ХИВ и съпричастността към хората, живеещи с ХИВ.

За целите на кампанията на гражданите ще бъдат предоставени услуги по доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бърз тест в мобилни медицински кабинети в следните населени места: Бургас, Созопол и к.к. Слънчев бряг.