Замъкът «Влюбен във вятъра» ще представи българския туристически продукт на конгрес в Монако

Замъкът «Влюбен във вятъра» ще представи българския туристически продукт на 77-то издание на Skål International World Congress в Монако. Заедно с атракциона предимствата си като туристическа дестинация ще представи и Община Созопол. Това ще е единствената презентация на туристическа дестинация, която ще бъде направена по време на конгреса.

Skål International е международна организация за устойчив туризъм към ООН. Замъкът е член на организацията, което го определя като значима атракция, отговаряща на международните стандарти за туристическо обслужване и на изискванията за опазване на околната среда.

На 77-я международен конгрес на Skål  в качеството на делегати ще присъстват собственикът на Замъка Георги Тумпалов, управителят на Замъка Янко Кръстев и кметът на Созопол Панайот Рейзи. Форумът ще се проведе от 29 октомври до 2 ноември 2016 г. Програмата му включва и инициативата „От бизнес за бизнес”, в която освен близо 500-те делегати на конгреса, ще присъстват и други представители на туристическия бизнес от различни страни.  В рамките на тази инициатива е предвидено едночасово представяне на „Влюбен във вятъра” и българския туризъм. Мултимедийна презентация ще привлече вниманието към единствения новопостроен замък в Европа, а на самостоятелен щанд ще бъдат показани характерни вина и мезета от региона, както и рекламни материали за Община Созопол и България.

Многобройните отличия, които през последната година Замъкът получи на различни международни конкурси, увеличиха популярността на Община Созопол и привлякоха вниманието на авторитетни туристически организации. След като конкурсът за архитектура и дизайн „A’ Design Award“  присъди на „Влюбен във вятъра” двете първи награди и го обяви за „архитектурно чудо”, а класацията на European Best Destinations /EDEN/ го нареди на четвърто сред най-добрите замъци в Европа, Община Созопол също бе номинирана за най-добра европейска дестинация и ще се включи в класацията на EDEN за 2017 г . Официално номинацията ще бъде анонсирана пред международната туристическа общност в Монако на Skål International World Congress.