Жителите на „Меден Рудник“ и кандидати за съветници в открит диалог за бъдещето на Бургас

Жителите на най-големия жилищен комплекс в Бургас могат лично да отправят своите въпроси и предложения към кандидатите за общински съветници от ГЕРБ. Информационна шатра в рамките на предизборната кампания бе открита на бул. „Александър Георгиев-Коджакафалията“ на кръстовището с „Тракиец“ (срещу хипермаркета). Тя ще е отворена всеки ден от 12 до 18 ч. Всеки може да се запознае лично с екипа на ГЕРБ и с акцентите за управление от програмата на кандидата за кмет Димитър Николов.

„Винаги сме разчитали на открития диалог с жителите на Бургас, Избрали ме комуникативно място за нашата шатра, за да може да разговаряме с максимално много бургазлии, важно е тяхното мнение за развитието на града. Имаме силен екип от кандидати за общински съветници, всеки доказан професионалист в сферата си. Сред тях има и такива, които са жители на „Меден Рудник“, познават нуждите на хората и ще защитават интересите им в бъдещия Общински съвет“, коментира народният представител и общински председател на ГЕРБ Иван Вълков.

Вече е започнала предварителната работа по обособяването на нова индустриални зони, една от който е Зона „Меден рудник“. Ще стартира и Програмата за масово облагородяване на вътрешноквартални пространства, предвижда се реновиране на спортните площадки в училищата. Сред приоритетите за к-с „Меден Рудник“ са изграждането на нова пикник зона за отдих и детски кътове – в боровата горичка и в близост до манастира „Света Богородица“.

Програмата за управление на кандидата за кмет Димитър Николов предвижда изграждане и на Младежки културен център в комплекса. Избраното място за него е до СУ „Петко Росен“, като проектът предвижда сграда на 2 етажа с различни зони и помещения за представления, концерти, детски кът и др. Предвижда се изграждане на малка квартална спортна зала в комплекса, както и реновиране на спортната площадка в СУ „Константин Петканов‘, видеонаблюдение и отварянето й за безвъзмездно ползване от ученици през цялата година.

Другата информационна шатра на ГЕРБ е разположена, по традиция, до Часовника в центъра на Бургас и е отворена всеки ден от 10 до 18 часа.