Живко Иванов показва новите си платна в галерия „Неси”

Художникът Живко Иванов ще покаже най-новите си платна в бургаската галерия „Неси” от днес, 9 януари (понеделник). Изложбата, в началото на първия месец в годината, е традиционна за автора. И този път обещава да покаже съвсем нови творби, сред които „Зодиак”, „Добрият Нимбус”, „Цветни спомени”,  „Фиеста край морето”.
„Винаги работя до последно. Продължавам да рисувам, сигурно и този път ще има мокри платна”, казва авторът.
Събитието, под мотото „ЖивКопис”, е обявено като вернисаж от 12.00 ч. до 19.00 ч. Поканени са всички почитатели на изкуството. За тези, които не могат да присъстват на вернисажа днес, изложбата ще бъде отворена до 25 януари.
zhivkoЖивко Иванов е роден в Бургас на 2 септември 1953 г. През 1972 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 1979 г. се дипломира и в Художествената академия в столицата.
Самостоятелните изложби на художника вече нахвърлят числото 50, като част от тях са в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия „Любке“, в Белгия, Холандия, Чечения, Ирландия, Сърбия и т. н. През 2014 г. Живко Иванов беше първия български художник, който представи страната на 62-ото издание на летния фестивал за култура в Любляна, Словения.
Живко Иванов е носител на бургаската награда „Художник на годината”.