Д-р Милева с дарение в с. Лясково, жителите на Ново Паничарево подкрепиха програмата на ГЕРБ

Кандидатът за народен представител д-р Галина Милева посети айтоското село Лясково и се срещна с възрастните хора от пенсионерския клуб. Тя ги изненада с нов телевизор, като така изпълни ангажимент към местните жители, който бе поела при предишното си посещение. На срещата присъстваше и кандидатът за народен представител Тодор Михалев. В момента възрастните хора ремонтират със собствени средства сградата, а кандидатите за депутати от ГЕРБ заедно с местната структура на партията заявиха, че ще помогнат за по-бързото изпълнение на проекта.
Д-р Милева представи акценти от националната и регионална програма на ГЕРБ, като най-голямо внимание бе обърнато на здравеопазването.
„Този сектор има нужда от една нова система на организация и модернизация, за да се подобри нивото на предлаганите услуги, да се инвестира в човешки капитал и хората да се чувстват пълноправни европейски граждани. Осигуряването на достатъчно средства за здравната система е само едно от нещата, за които ще работим при един бъдещ мандат. Още по-важно е този финансов ресурс наистина да отива за необходими болнични и извънболнични процедури, за нови технологии и квалификация на медицинските кадри, както и за профилактика. Вниманието ни е насочено и към по- малките населени места – ще се фокусираме върху изграждане на нови Спешни центрове, както и осигуряване на дългосрочни грижи за възрастните хора чрез развитие на система за долекуване, продължително лечение и възстановяване”, сподели д-р Галина Милева. Тя допълни още, че ГЕРБ предвижда премахване на направленията и районирането, въвеждане на електронна рецепта и електронна здравна карта.
Кметът на село Лясково Енчо Бакалов постави пред присъстващите проблемите на селото, сред които асфалтиране на улици, подмяна на ВИК-мрежата. Помощ за реализиране на проект за футболно игрище, с който е кандидатствал три поредни години чрез община Айтос, но не е бил одобрен.
В с.Ново Паничарево кандидатите за депутати Иван Вълков, Румен Желев, Христо Колев и Весела Атанасова бяха посрещнати от кмета на селото и Яна Жекова и кмета на община Приморско д-р Германов. Срещата с местните хора се проведе в читалище „Отец Паисий -1927г., което се оказа тясно за всички, които искаха да се запознаят с регионалната програма на ГЕРБ и бъдещите проекти, които ще бъдат изпълнени в морската община. Жителите на с.Ново Паничарево, което пострада сериозно при наводненията в областта, благодариха на ГЕРБ за помощта при отстраняване на щетите и даренията, които бяха предоставени още в първия ден след пороя.