Д-р Кенов: Жителите на Община Сунгурларе искат по-добра инфраструктура и туристически обекти

Кандидатът за кмет от ГЕРБ на Община Сунгурларе д-р Георги Кенов и неговият екип проведоха поредица от срещи в селата Бероново, Пчелин и Садово. Те се срещнаха с жителите и обсъдиха предложения за развитие на населените места. На събитията присъстваха кандидатите за общински съветници от партията Мария Димитрова, Гергана Желязкова, Моника Симеонова, Костадин Гъргов и Сюлейхан Хасан.

В село Бероново жителите споделиха проблеми, свързани с пътната мрежа, здравеопазването и организация на пощенските услуги. Д-р Кенов и кандидатите за общински съветници обсъдиха идеите си за нова линейка, създаване на туристически атракции в Бероново, с цел обособяване на селото като зона за отдих в почивните дни. Сред останалите дискутирани теми бяха тези за почистване на улиците, създаване на лекарски кабинет, почистване на гробищния парк. Жителите на селото дадоха предложение и за озеленяване на парковото пространство.

„Населените места в Община Сунгурларе заслужават повече. Да направим Община Сунгурларе силна община и приятно място за живеене. Заедно можем да постигнем това, да си кмет не е просто професия, това е отговорност към всички мои съграждани. Имам ясна и конкретна програма за града и съставните селища”, коментира д-р Георги Кенов по време на срещите.

Тласък в развитието на туризма в община Сунгурларе е сред приоритетите в програмата за управление на кандидата от ГЕРБ. В тази връзка бе и обсъдената идея по време на срещата в с. Пчелин за създаване на туристически обект в селото. Населеното място е прочуто с интересните си каменни къщите и атрактивните горски гъби, които виреят само по високите части.

Кандидатът за кмет д-р Кенов  посети и жителите на село Садово. Дискусията с местните хора премина с предложения за създаване на младежки клуб, реконструкция на спирка с отоплително тяло за изчакване на автобусите от децата, привличане на нови инвеститори и създаване на работни места. Сред предложенията бяха също и ремонт на покрива на читалището, на инфраструктурата и поставяне на пътни знаци. Едно от най-големи желания на жителите от село Садово е построяване на параклис.

„Вярвам в нашата кауза за Община Сунгурларе и съм убеден, че на 27 октомври ще направим верния избор с бюлетина № 43. След това ни очаква много работа, работа и пак работа за нашето бъдеще. Нека бъдем отговорни към него” категоричен е д-р Кенов.