Директен влак от Москва ще води в Бургас руските туристи

Руските държавни железници пускат директни вагони от Москва до българското Черноморие за лятото. Те ще пътуват от руската столица до Варшава, минавайки през Варна и Бургас. Влаковете ще тръгват от Москва всеки ден от 6 юни до 17 септември. Вагоните са с четириместни купета, широки легла и климатик с индивидуални настройки, информираха от компанията. Пътуването ще трае около три дни и ще струва малко над 500 лева.

Още през миналата година представителите на Руските държавни железници обявиха, че през топлите месеци ще осигурят директен железопътен транспорт  до  Варна и Бургас.

Всъщност в началото на тази година Олег Сафонов, който е ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия заяви,че България е на първо място сред дестинациите, подходящи да приемат руските туристи през 2016 година. Тогава Сафонов подчерта, че мерките, които взима българското правителство за насърчаване на туристопотока от Русия са видими и дават все по-добри резултати. Една от тези мерки бе създаването на телефон, на който руските туристи могат да получат информация за възможностите за туризъм в страната ни.

Мерките, които взехме по отношение на руските туристи определено са продиктувани от проблемите на туризма в Турция, където броят на руските туристи тази година ще бъде сведен почти до нула, заради влошената ситуация със сигурността.