Димчо Михалевски: Равнопоставеност на бизнеса, премахваме административния произвол и корупцията

Водачът на листата на Коалиция за България в Бургаско инж. Димчо Михалевски посети едно от най – големите производствени предприятия в областта на строителството. Той разговаря с колектива и ръководството на фирмата, като представи програмата на социалистите за региона, както и националната платформа за повишаване на доходите и подпомагане на бизнеса.

Водачът на червената листа подчерта, че Коалиция за България е за равнопоставеност на бизнеса и премахване на административния произвол и корупцията. „Гарантирам незабавно прекратяване на рекета и административния произвол върху свободната дейност на бизнеса в региона”, заяви г-н Михалевски, който се обяви и против нелоялната конкуренция и политическото толериране на фирми от ГЕРБ в Бургаския регион. Създаване на условия за гарантиране на участие и изпълнение от местни фирми в региона на обществени поръчки възлагани от държавата и общините и въвеждане на система за публичен електронен мониторинг на възложените обществени поръчки и техните резултати. Намаляване драстичния размер на глобите за маловажни административни нарушения чрез промени в законодателството, са другите приоритетите от програмата на КБ за района. Михалевски подчерта, че е нужно преразглеждане на ефективността и полезността на въведената „единна сметка“ за заплащане на задълженията на фирмите. Той се ангажира и за намаляване на разходите на фирмите за административно обслужване.

Като строителен инженер и специалист в областта на инфраструктурата Михалевски се запозна с технологията за производство на тухли, топлоизолация, арматурни изделия и др. Кандидатът – депутатът поздрави собственика на предприятието Светлин Куртлаков за направените инвестиции, отличното производство и осигурените работни места.

Димчо Михалевски припомни, че след завършване на висшето си образование е работил като бригадир в арматурен двор и е запознат отлично със занаята.