Димчо Михалевски и кандидат-депутати от Коалиция за България почетоха проявите за празника на Българската армия и Гергьовден

Водачът на листата на Коалиция за България в Бургаско инж. Димчо Михалевски и кандидат-депутати от листата участваха в проявите по случай 6 – ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, както и светлия християнски празник Гергьовден.
Г-н Михалевски и колегите му бяха гости на празника на Поморие, те присъстваха на света литургия за храмовия празник на манастира „Св. Георги”, където запалиха свещ и се помолиха пред иконата на светеца. Както повелява традицията, водачът на червената листа се изми за здраве в аязмото на светата обител. Игуменът на манастира – архимандрит Иеротей благослови Михалевски и му пожела здраве и успехи.(sn.1) Социалистът се ангажира да помага на храма и да го посещава на големите християнски празници. В Поморие водачът на листата поздрави десетки граждани с празника като им пожела да са здрави и силни. Той честити тройния празник 6-ти май на 93-годишния ветеран от войните Георги Рибов. Рибов разказа за храбростта на българските воини по време на Втората световна война, в която се е сражавал. (sn.2)
По-късно инж. Михалевски и кандидат-депутатите от Коалиция за България – Христо Монов, Павел Маринов, Георги Спасов, Мартин Павлов и Катя Колева присъстваха на церемонията по издигане на националния флаг пред сградата на община Бургас. Те уважиха ритуалът по освещаване на най-новия храм в града – параклисът „Св. Георги” в Морската градина, където се състоя и водосвет на бойните знамена на различните подразделения на Българската армия в Бургаска област. Освещаването на параклиса и армейските знамена извърши Сливенският митрополит – Йоаникий. Инж. Михалевски запали свещ пред новият православен храм, построен за малко повече от месец в памет на загиналите в Балканската война.(sn.3)
Венци и цветя от името на Коалиция за България бяха поднесени и пред Паметника на българския войн на входа на Военен клуб – Бургас, където се състоя военна церемония за почитане паметта на хилядите знайни и незнайни български герои, отдали живота си за свободата и независимостта на България.
В разговор с военно-патриотични организации, поклонили се пред паметника, Михалевски се ангажира с подпомагане на дейността им. Той припомни и намерението на социалистите за промяна на условията за пенсиониране на военнослужещите и възстановяване на отнети от тях социални права.

ИЗБОРИ 2013