Димитър Бойчев в Китен:Туризмът е отрасъл No1, ще продължим да го развиваме

„Туризмът е отрасъл №1 за региона и ще продължим да работим за неговото развитие. Поемаме конкретен ангажимент да създадем Министерство на туризма, което да е в услуга на заетите хора в най-работещия сектор и да защитава техните интереси. Това е един от основните приоритети, залегнал в програмата на ГЕРБ. За съжаление, тази година се забелязва спад по отношение на броя туристи и приходи. Необходимо да се вземат адекватни мерки, за да не се повтаря негативната тенденция. Едно бъдещо министерство на туризма ще подпомогне много работата на черноморските общини. Ще разработим и програми за удължаване на туристическия сезон, използвайки базата на културното ни наследство”, това заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас и кандидат за народен представител Димитър Бойчев по време на среща с жителите на град Китен. По думите му ГЕРБ ще продължи своята политика за инвестиране в археологията, която бе замразена след управлението на партията.

Кандидатът за народен представител Румен Желев призова присъстващите да бъдат активни на предстоящите парламентарни избори и да изразят своята гражданска позиция. „Единствено с активно гласуване и подкрепа за ГЕРБ с бюлетина №9 държавата ще възстанови своята стабилност. Вие сте хората, които ще направят това възможно”, заяви Желев.

В с. Веселие Иван Вълков, Румен Желев, Жечо Станков, Христо Колев и Таньо Костадинов обсъдиха с местните хора наболели проблеми, сред които и този за безразборно изсичане на горите. Това е тема, която се засяга в почти всички населени места, които посещават кандидатите за депутати. В регионалната програма на ГЕРБ като приоритет е залегнал засилен контрол за недопускане на незаконна сеч. По време на срещата в читалище „Виделина” присъстващите отчетоха и многобройните проекти, реализирани в община Приморско по време на мандата на управление на партията. В отговор на въпросите какви са перспективите пред българското образование Жечо Станков коментира, че са необходими повече средства за образование и наука. Те трябва да са концентрирани в мерки и сфери, които отговарят на потребностите на пазара на труда и бизнеса. Образователна система трябва да бъде в синхрон със съвременните образователни модели и новите технологии, с актуалните научни постижения, с потребностите на бизнеса и държавата. Това е и част от националната програма на ГЕРБ.