Депутати от ГЕРБ питат МРРБ: Кога ще започне довършването на пътя „Бургас – Слънчев бряг”?

На какъв етап са отчуждителните процедури на обходните тресета покрай Поморие и Ахелой и кога ще започнат реалните действия по изграждането на обходите и довършването на четирилентовия път „Бургас – Слънчев бряг”? Това са въпросите, които народните представители от ГЕРБ Иван Вълков и Димитър Бойчев, входираха като парламентарно питане до министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева.

„В качеството ни на народни представители от Бургаски регион поставяме пред вас казус, чието решение е изключително важно както за местните хора, така и за милионите туристи и представителите на туристическия бизнес”, пишат депутатите от ГЕРБ. В документа се казва още: С увеличението на туристите, които всяко лято посещават страната ни, се усложнява и проблема с пътя от Летище Бургас до най-големия черноморски курорт Слънчев бряг.

В момента трафикът от автомобили преминава през самия град Ахелой. Всяка година там стават катастрофи, като сред жертвите има и цели семейства с деца. Този път реално е международен, от летището към курортите и Варна пътуват милиони туристи от цял свят. Задръстванията в пика на сезона са всекидневни.

Правителството на ГЕРБ осигури финансиране за изграждане на четирилентов път в отсечката кв. Сарафово – Поморие, по който в момента се извършват само довършителни дейности.

На дневен ред вече трябва да бъдат и отчуждителните процедури на обходните тресета покрай градовете Поморие и Ахелой. Тяхното завършване и осигуряването на средства за изграждането на пътния участък би трябвало да е един от приоритетите на всяко българско правителство.