Два коледни концерта в Бургас до Рождество Христово

Тази вечер автентичната кукерска група „Каваклии“ и танцьорите от ансамбъл „Странджа“ ще разкажат на бургазлии истинска „Зимна приказка“. Впечатляващият концерт-спектакъл ще започне в 18.00 часа в залата на Държавна опера-Бургас.

„Зимна приказка“ представлява фолклорен спектакъл съдържащ в хронологичен ред зимните обредни празници в Странджа. Сред тях са карабунарските коледари, сурвакарските игри, зимната седянка, кукерските игри, паликош – всички, обхващащи периода от Коледа до Сирни заговезни.

Спектакълът се осъществява по идея и с участието на Кукерска група „Каваклии“ – кв. Долно Езерово и ПФА „Странджа“ – Бургас, а режисьор, сценограф и хореограф е Марио Егов – художествен ръководител на ансамбъл „Странджа“. Организатор на концерта е Община Бургас, а билети може да намерите на касата на Часовника.

На първия ден от Рождество Христово – 25 декември, от 14.00 часа на площад „Атанас Сиреков“ жителите и гостите на Бургас могат да празнуват с големия фолклорен концерт на професионалните музиканти и танцьори от ансамбъл „Странджа“ с художествен ръководител Марио Егов.