Гранд Хотел Приморец и Ресторант „Нептун“ обединиха сили в сбъдването на мечтата на децата от Център „Ронкали“

На 26 юли 2018г. децата от Сдружение „Детски център Ронкали” ще сбъднат своята мечта – да посетят остров „Света Анастасия“. Те ще имат възможност да разгледат морската забележителност в предиобедните часове. След прибирането им на суша в Бургас, ще ги чака обяд в ресторант „Нептун“. Отново там, ще изгледат избран детски филм, на специална прожекция, организирана само за тях.

 

Сдружение „Детски център Ронкали” съществува от 1995г. като Дом за деца в риск. През 2009г. той променя статута си в Център за настаняване от семеен тип. Децата, част от „Ронкали“ през годините, успешно завършват своето образование. Те имат постижения в различни области като спорт и култура.

 

Към момента, Сдружение „Детски център Ронкали” е дом на общо девет деца, лишени от родителска грижа. Те са на възраст от 6 до 17 години. На мероприятията на 26 юли ще ги придружават двама от техните педагози. За да имат децата спокойна учебна година, те ще получат и всичко, необходимо им за нея – пособия, раници и спортни обувки. Те, както и прожекцията, обядът и екскурзията до остров „Света Анастасия“, споделена от децата като най-съкровено желание, ще бъдат организирани и осигурени изцяло с любезното съдействие на Гранд Хотел и СПА Приморец и ресторант „Нептун“.

 

,,Работим с екипа на Гранд Хотел и СПА Приморец изключително добре“ – заяви един от собствениците на Ресторант „Нептун“ , г-н Валентин Димитров. Той коментира текущото съвместно начинание и очерта и визията си за подобни колаборации, насочени към подпомагане на уязвими групи: „Радваме се, че и този път обединихме усилия в името на обществена кауза. Надяваме се, че все повече и различни представители на бизнеса в Бургас ще стартират подобни инициативи в помощ на хора в нужда“.