Градският стадион в Несебър вече има модерна двустранна зрителска трибуна

Градският стадион в Несебър вече има модерна двустранна зрителска трибуна. Тя бе официално открита днес, а лентата прерязаха  кметът Николай Димитров, зам.-кметът Лазар Япаджиев, Георги Маринов, председател на Общински футболен клуб „Несебър“, Марин Камалиев, член на УС на ОФК „Несебър“, Недялко Москов, спортен директор на ОФК „Несебър“ и футболист от представителния отбор.

Събитието уважиха представители на Общинска администрация, общински съветници, ръководство, треньори на ОФК „Несебър“ и състезатели от различни възрастови школи.

Веднага след прерязване на лентата, присъстващите разгледаха модерна двустранна зрителска трибуна и изразиха задоволство от видяното.

 „Новата придобивка става част от спортната инфраструктура на община Несебър.“, заяви кметът на града Николай Димитров и допълни, че от години местната власт се стреми да възобнови спортния туризъм, който се е развивал на територия на общината. Градоначалникът припомни, че „зимно време най-добрата подготовка за спортните отбори е на нивото на морското равнище, защото тук климатът е благоприятен за провеждане на тренировки на местни и чужди отбори. Нашата идея е да инвестираме в добри спортни бази. И в други съставни селища имаме проекти, които, надяваме се, да изпълним поетапно.“ Кметът допълни, че Община Несебър се стреми да развива и детско-юношеския спорт на своя територия, защото освен всичко друго, спортът възпитава и дисциплинира подрастващите.  Георги Маринов, председател на Общински футболен клуб „Несебър“ информира, че в момента в детско-юношеската школа на Несебър тренират около 110 деца, които вземат участия в областните първенства.

Основната цел на новата придобивка е да осигури зрителски места към основния и към тренировъчния терен, както и съблекални за отборите – домакини и гости, помещения за треньори, съдии, лекари, санитарни възли за посетителите и др.

Двустранната зрителска трибуна е разположена между основния и тренировъчния терен. На партерното й ниво са обслужващите помещения, на полунивото са ситуирани зрителските трибуни, а на първия етаж е вип ложата.

Обектът е изграден с пари от общинския бюджет.