Гледаме Филип Аврамов на бургаска сцена

Филип Аврамов, в когото е влюбена не само дамската част от българските зрители, гостува на бургаска сцена тази седмица. Това е същият Филип, Фицата или Фильо, ако някой го нарича така на галено, който ни разсмива в „Домашен арест“, вълнува в „Кецове“, смущава в „Тилд“… и предава таланта си на изкушени от театъра, когато може. Като например в Созопол на театрално училище.

Бургас е всепризнат театрален град, затова не е чудно, че една от четирите премиери на „Всичко, от което имаш нужда”, е в театър „Адриана Будевска“.

Представлението – диалог е проект на Feri Art.  Създадено е по текстове на Виктор Пелевин, Габриел Барили и Жорж Юлгар под режисурата на Георги Михалков. Партнират си Филип Аврамов и Ива Караманчева.

„Ако искате да разберете какво го няма в ценоразписа на една елитна проститутка; ако сте любопитни да узнаете каква е цената на това – да си много добър в работата си – неприлично добър, непоносимо добър… най-добрият; ако се питате – какво да правим сега, 25 години след като заменихме Берлинската стена с удобното място на тухли в стената; ако сте се уморили от медийна боза и кинематографичен петмез; ако искате да се посмеете, докато някой плаче и да поплачете докато ви се смеят; ако ви е писнало от всичките тези точка и запетая, елате да видите едно представление с малко многоточия, много въпросителни и още повече удивителни. Обещаваме да е силно смешно, слабо страшно и поносимо тъжно по пътя към неминуем хепиенд”, призовават създателите на спектакъла.

Няма как да разберем дали това е вярно, ако не бъдем сред зрителите в театър „Адриана Будевска” на 27 февруари от 19 часа.