Галерия „13-то стъпало” представя „Безшумни пространства”

Надежда Шипкова от Варна гостува с фотоизложба в Бургас

Галерия „13-то стъпало” представя фотоизложба на Надежда Шипкова. Експозицията е назована „Безшумни пространства” и ще бъде подредена в бургаската галерия от 11 декември.

Надежда Шипкова е родена във  Варна.Занимава се с фотография от 2007 г. Има участие в над 40 национални и международни изложби и е носител на повече от 10 награди, част от които в международни конкурси. През 2013 г. получава титлата „AFIAP” от Международната федерация по фотографско изкуство. През 2012 и 2013 г. реализира 5 самостоятелни изложби в София и Варна. Последните й търсения са насочени към концептуалната фотография и съвременно изкуство.

За новата изложба на Надежда Шипкова  проф. Владимир Иванов казва:

„Една мислеща, интелигентна, проникновена камера. Внимателен, ненатрапчив поглед върху лицето, върху тялото, върху изгубения в пространството човек. Съучастие и дистанция, студено и топло, черно и бяло. Новата изложба на Надежда Шипкова я показва на определен етап от нейния творчески път, с добре овладени технически средства, с амбицията да ни разкаже и да ни покаже нещо повече отвъд първоначалната визия за сюжета, нещо по – дълбоко и по – различно от потока клишета, с които сме свикнали. Зрителят ще намери тази дълбочина и в чувствителните и уязвими женски портрети, и в дискретната еротика на мъжкото и женско голо тяло, и в обагрения с носталгична романтика диалог между човека и безкрайния свят наоколо. Една изложба – разговор с фотографията и с нас самите. Точно навреме – в навечерието на Рождество. „

Изложбата ще бъде открита на 11 декември /четвъртък/ от 18.00 часа.

Галерия „13-то стъпало” се намира на ул.”Александровска” № 78